Četné hongkongské restaurace uspokojí každý vkus a rozpočet: Od nevšedních gurmánských restaurací, kde si bohatí a slavní z celého světa podávají luxusní večeři z fois gras a lanýžů, až po autentické stánky „Dai pai dong“ a jednoduché „Cha Chaan Teng“. „restaurace, kde si můžete vychutnat vynikající kantonské jídlo…
V tomto článku vám představím podle mě 10 nejlepších hongkongských restaurací.
VIP místnost – Yung Kee
Tato sedmdesát let stará „kulinářská instituce“ si udělala mezinárodní jméno díky své legendární Pečené husě, o které někteří říkají, že je nejlepší v Hongkongu, ne-li na celém světě… Samotná restaurace však není to, co já Chci vám o tom říct a pravděpodobně bych ji nezařadil do seznamu 10 nejlepších hongkongských restaurací, nebýt její VIP místnosti.
Ti z vás, kteří si chtějí opravdu užít senzační kulinářský zážitek, by si měli předem rezervovat VIP místnost ve 4. patře nebo klub Yung’s v 8. patře. Je to poněkud dražší, ale jídlo a atmosféra ospravedlňují cenu… Vynikající kantonská kuchyně v celé své kráse.
Yung Kee se nachází na 32-40 Wellington Street, Central (telefon: 2522 1624)
Da Ping Huo
Tato malá a intimní restaurace s soukromou kuchyní podává báječnou kuchyni Szechwan ve velmi příjemné atmosféře. Vlastní ho několik umělců: manžel je zodpovědný za výzdobu interiéru a obrazy, zatímco manželka má na starosti krásné jídlo a představení po večeři.
Jídlo je podle očekávání vynikající a podle očekávání je docela pikantní a chutné… Šéfkuchař přináší většinu koření a bylinek přímo ze Sichuanu a výsledky jsou fantastické. Je třeba rezervovat s dostatečným předstihem.
49 Hollywood Road, SoHo (telefon: 2559 1317)
Žluté dveře kuchyně
Vedle Da Ping Huo je Yellow Door Kitchen jednou z nejlepších hongkongských restaurací se soukromou kuchyní, která v příjemném prostředí podává fantastická sečuánská a šanghajská jídla.
Tato malá a velmi chválená restaurace je známá svými vysoce kvalitními surovinami, stejně jako obětavostí šéfkuchaře, což vede k vynikajícím pokrmům… Mezi doporučená jídla patří: Smažený úhoř se sladkokyselou omáčkou, Šanghaj styl „Kachna s osmi poklady“, restované rybí filé s pepřem a pórkem, tofu na sečuánský způsob, sečuánské nudle dan-dan a masové knedlíky s pikantní sečuánskou omáčkou.
Ceny nejsou příliš špatné: Zvláště pokud si objednáte jejich set-večeři, což vám dává příležitost vyzkoušet různé věci.
6/F, Cheung Hing Commercial Building, 37 Cochrane Street, SoHo (telefon: 2858 6555)
Timova kuchyně
Tato malá restaurace se soukromou kuchyní si vytvořila mezinárodní jméno (včetně ocenění Michelin), a to především díky vynikajícím surovinám, které používá, a kuchaři, který trvá na vaření klasických kantonských jídel, i když to znamená spoustu příprav…
Pozornost je věnována mořským plodům, ale je zde také několik mimořádně dobrých kuřecích specialit a jako v mnoha soukromých kuchyních byste si měli rezervovat několik dní předem a prodiskutovat svou objednávku s majitelem kuchaře.
93 Jervois Street, Sheung Wan (telefon: 2543 5919)
Caprice, hotel Four Seasons
Caprice je jednou z nejprestižnějších a nejvyhledávanějších hongkongských restaurací.
Restaurace se nachází v přepychovém hotelu Four Seasons a nabízí nepřekonatelnou kombinaci krásné výzdoby, nádherných výhledů na přístav, krásné atmosféry a především vynikající francouzské kuchyně s lehčím nádechem…
Tento nepřekonatelný kulinářský zážitek je doplněn působivým vinným lístkem (převážně francouzská vína z Bordeaux a Burgundska)
Level 6, Four Seasons Hotel Hong Kong, Central
Restaurace Petrus
Restaurant Petrus je jedna z nejlepších hongkongských hotelových restaurací a mezinárodně známá francouzská gurmánská instituce…
Extrémně elegantní restaurace se nachází v 56. patře Shangri-la a nabízí úchvatný výhled na přístav, kterému mohou konkurovat pouze ty z Victoria Peak.
Velmi klasický a luxusní design s dokonalým prostíráním, těžkými závěsy a třpytivými lustry… Klidná, elegantní a romantická atmosféra a především vynikající francouzská kuchyně, doplněná jednou z nejpůsobivějších kolekcí asijských vín.
Level 56, hotel The Island Shangri-la (telefon: 2820 8590)
Plicní král Heen
Tato okázalá restaurace se specializuje na tradiční kantonskou kuchyni s moderním nádechem a podává některé z nejlepších dim sum v Hong Kongu spolu s širokou škálou kreativních specialit ze žraločích ploutví a ptačích hnízd.
Nádherná výzdoba je klasicko-současná, se spoustou tmavého dřeva a čínských starožitností a okna od podlahy až ke stropu nabízejí úžasný výhled na přístav.
Four seasons Hotel Hong Kong, IFC complex, Central
Fook Lam Moon
Tuto hongkongskou kulinářskou legendu založil před více než 50 lety kreativní kantonský kuchař, který pracoval pro některé z nejbohatších rodin ve městě, než začal podnikat.
Tato restaurace je nejznámější díky použití surovin nejvyšší kvality a jejich „unikátní pokrmy“ jsou skutečně považovány za jedny z nejlepších v Hongkongu… Zejména žraločí ploutev a ušeň, které jsou možná nejlepší, co ve městě najdete. .
Na jídelním lístku jsou i méně přemrštěná jídla, která jsou stále mimořádně chutná… jako Pečené kuře, Pečená kachna a samozřejmě… báječný Dim-sum.
Ceny jsou mírně na vysoké straně ve srovnání s jinými čínskými restauracemi, ale jídlo je fantastické. . .
35-45 Johnston Road, Wanchai (telefon: 2866 0663)
53-59 Kimberley Road, Tsim sha Tsui (telefon: 2366 0286)
Yan Toh heen
Yan Toh Heen má strategickou polohu v luxusní restauraci InterContinental a podává některé z nejlepších kantonských jídel v Hongkongu v elegantním a rafinovaném prostředí, které ladí s báječným jídlem.
Kromě své elegantní výzdoby a slavného ručně vyráběného nefritového prostírání se restaurace může pochlubit velkými okny, kterými si můžete vychutnat krásný výhled na přístav Victoria a panorama Hongkongu a zároveň si dopřát jedny z nejchutnějších dim sum, jaké jste kdy ochutnali…
Ceny jsou na vysoké straně, ale kulinářský zážitek je prostě vynikající
InterContinental Hong Kong, Salisbury Road, Tsim sha Tsui (telefon: 2313 2323)
Jarní jelen
Spring Deer, založená téměř před čtyřiceti lety, je jednou z nejlepších a nejoblíbenějších čínských restaurací v Hongkongu.
V restauraci se podává klasická severočínská kuchyně v celé své kráse… pekingská kachna, kořeněné kuře, uzená kachna na čaj, žebrácké kuře, polévka se žraločími ploutvemi, pekingské smažené skopové maso a spousta dalších lahůdek…
Stylové výzdobě nebo romantické atmosféře zde nestojí nic moc, ale místo je pěkné, služba je dobrá a zážitek ze stolování je vynikající (musíte si rezervovat s dostatečným předstihem).
1/F, 42 Mody Road, Tsim Sha Tsui (telefon: 2366 4012)