Právě si prohlížíte V zámoří, ale ne nad rozpočet

V zámoří, ale ne nad rozpočet

Vyberte si destinace s dobrým poměrem cena/výkon.

Kam za teplem je široký výběr. Ale sundej Sydney z bucket listu. Austrálie má možná klima, ale s tím souvisí i ceny. Totéž pro Barbados. Podívejte se na Ekvádor, Honduras a Kolumbii. Ano, Kolumbie vážně uklidila svůj čin. Teď už jen musí opravit svůj image a bude to „nový“ cíl. Takže teď by byl dobrý čas jít do Medellínu. Celoroční počasí v Bogatě je příliš chladné. Nejvyšší denní teploty se pohybují kolem 20 °C a v noci může klesnout až k pěti, takže tam venku opravdu nerozmrznete.

Máte chuť na výlet do Evropy? I když jste možná vždycky chtěli jet do Paříže, Praha nebo Budapešť jsou na tom podobně – ale mnohem levněji. Hrubý propočet ve skutečnosti zní, že východní Evropa je o 25 až 50 procent levnější než západní Evropa. A ne tak turistické.

Rezervujte si vstupenky online a získejte ty nejlepší nabídky.

Zajistěte si vstupenky s dostatečným předstihem a snažte se vyhnout hlavní sezóně, kdy je všechno strašně drahé. S online možnostmi se cestovní kanceláře připojují ke služky jako pracovní volba. Tak si udělejte domácí úkol a ušetřete.

Odvrácenou stranou návrhu je provést rezervaci na poslední chvíli, pokud je vám opravdu jedno, kde skončíte. Jen se ujistěte, že máte pas, vízum a očkování. Pak klikněte na „Nevadí mi to – inspirujte mě!“ tlačítko a uvidíte, co se objeví.

Najděte si levné ubytování.

Najít místo, kde na konci dne složit hlavu, bylo vždy velkou položkou. Dlouho existují hostely, ale ty jsou zaměřeny na baťůžkáře a nemusíte ocenit typy nadšené pro párty, kteří to ve 2:00 hodují ve vedlejším pokoji B&B je další možností, ale ty zavedené bývají trochu drahé.

Takže přichází Airb&b, ekonomická možnost domácího pobytu. Další stránky, které je třeba zkontrolovat, jsou Homestays a Wimdu. S přibývajícími časy si lidé běžného typu pronajímají své volné pokoje za přijatelné ceny. Na této stránce si můžete prohlédnout nabídky – kompletní s fotografiemi a podrobnostmi o osobě, která dům vlastní – a jsou k dispozici v různých formátech, včetně těch od nejlevnějších po nejdražší.

Ušetřete jmění na jídle.

Ubytovaní doma často nabízejí snídani, ale často je to jen o málo víc než kousíček toastu s trochou másla a džemu. Zásobte se ovocem, rohlíky, arašídovým máslem a podobně a udělejte si svůj vlastní vydatný začátek dne. Večer si kup sýr a ráno to bude v pohodě. Pořiďte si ponorný ohřívač, kupte si pístovou konvičku na jeden šálek a připravte si vlastní kávu. Snídaně v vám ušetří vážné peníze. Pak si dejte na oběd své velké jídlo. Mnoho restaurací – včetně některých velmi známých s michelinskými hvězdami – nabízí denní speciality a jsou za dobrou cenu. Po vydatném ranním a brzkém odpoledni jste připraveni a můžete si vystačit s jídlem typu svačina k večeři. A je to pro vás zdravější.

Cestujte jako místní.

Namísto spoléhání se na taxíky – které se mohou velmi rychle prodražit – nastudujte si autobusový a vlakový systém vaší destinace. Dalším dobrým důvodem pro pobyt doma je, že mnoho z nich nabízí vyzvednutí na letišti za rozumnou cenu. A vaši hostitelé vám mohou říct, jak se pohybovat po městě.

Source by Jody Hanson

Napsat komentář