Právě si prohlížíte Nejlepší turistické atrakce San Francisca

Nejlepší turistické atrakce San Francisca

Díky rozmanitosti sanfranciské krajiny můžete před obědem vylézt na horu, strávit odpoledne v prvotřídním muzeu a večer povečeřet ve světoznámém Fisherman’s Wharf. Díky možnosti užít si tolik různých věcí v rámci jednoho města je San Francisco jednou z nejoblíbenějších turistických destinací na světě.

Zde jsou naše nejlepší věci, které musíte vidět, když navštívíte San Francisco:

Most Golden Gate

Tento most je jednou z nejznámějších destinací na světě. Tento vstupní most, tyčící se do výšky 65patrového mrakodrapu a zabírající pozoruhodných 4200 stop, vítá návštěvníky San Francisca.

čínská čtvrť

Tato fascinující čtvrť má odhadovanou populaci 100 000 lidí, takže čínská čtvrť v San Francisku je největší ze všech mimo Asii.

Alcatraz

Každý návštěvník by měl vidět ostrov Alcatraz, který se nachází v sanfranciském zálivu, a seznámit se s historií této bývalé federální věznice, majáku a místa indiánské okupace v letech 1969 až 1972.

Fisherman’s Wharf

Jako nejoblíbenější turistická atrakce v San Franciscu (a „past na turisty“) se přístaviště může pochlubit spoustou aktivit. Je to rušné místo, kde můžete strávit pár hodin chladnou projížďkou lodí, pojídáním teplého kyselého těsta nebo kraba nebo pohledem na množství lachtanů. Mějte však peněženku blízko, protože přístaviště se také řadí na přední místa mezi podvodníky a turistickými podvodníky.

San Francisco lanovky

Ikonický systém lanovky ve městě je poslední na světě, který je stále provozován trvale. Za poplatek asi 5 dolarů za jednosměrnou cestu se můžete nostalgicky projet některými z nejzajímavějších ulic města. Pro co nejautentičtější zážitek se postavte na prkno a držte se jedné z vnějších tyčí. Je to něco, na co nikdy nezapomenete.

Haight-Ashbury

Tato bohémská čtvrť (označená křižovatkami ulic Haight a Ashbury Street) se proslavila jako epicentrum hippie subkultury konce 60. let. Dnes zůstává jedinečnou a zajímavou částí města osídlenou nezávislými podniky a restauracemi.

Závěr

Jen málo měst na světě se může pochlubit eklektickou směsí aktivit, architektonickou rozmanitostí a geografickými variacemi, které San Francisco nabízí. Městu se úspěšně podařilo propojit jejich bohatou historickou minulost se současnou současností – díky čemuž se San Francisco stalo jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v zemi.

Source by Lorraine Grant

Napsat komentář