Právě si prohlížíte Nejlepší věci, které byste měli vědět o Bhútánu – Nejlepší prázdninové destinace a nejšťastnější země Asie

Nejlepší věci, které byste měli vědět o Bhútánu – Nejlepší prázdninové destinace a nejšťastnější země Asie

Asie je největším kontinentem, který má svůj lví podíl co do velikosti (44,58 milionů čtverečních kilometrů) a obyvatel (více než 446,27 milionů podle zprávy z roku 2016), což doslova znamená, že není o co vidět. Je tolik přírodních neuvěřitelných věcí, které se kolem nás dějí – nejvyšší hora světa ( Himaláje v Nepálu), nejslunnější pláže na Maledivách, země vycházejícího slunce (Japonsko) a mnoho dalších. Mezi nejúžasnějšími dechberoucími památkami v celé Asii je také Bhútán, známý jako nejšťastnější země Asie, nevyhnutelný pro popis jeho neuvěřitelných přírodních krás.

Bhútán turistická destinace

Úžasná turistická destinace v Bhútánu (kredit obrázku: Wikipedia)

Bhútán (Druk Yul), také známý jako Země hromového draka, je země jihovýchodní Asie, která se nachází ve východních Himalájích. Vnitrozemská země sousedí na severu s Čínou, na západě se Sikkimem, na východě s Arunáčalpradéšem a na jihu s Assamem a Západním Bengálskem. Bhútán je konstituční monarchií s parlamentní formou vlády a hlavou státu je král.

Pro milovníky přírody, kteří touží navštívit krásné království, je zde několik věcí, které byste měli vědět o Bhútánu:

Nejlepší čas na cestu do Bhútánu: říjen až únor.

Je to sváteční období a během tohoto období se na různých místech Bhútánu pořádá spousta festivalů a akcí. Každý z okresů v Bhútánu slaví svátek zvaný Tshechu každoročně v různých obdobích sezóny.

Během monzunu (červen až září) je zde méně turistů. Obecně mohou být silnice zablokovány v důsledku silných dešťů a sesuvů půdy. Navíc se vám může stát, že nebudete moci nikam trekovat. Nejlepší doba pro návštěvu krásného království je tedy od října do února.

Opatření, která je třeba provést předem při cestě do Bhútánu: Rezervace hotelu a vozidla prostřednictvím agentury.

Během hlavní sezóny je velmi obtížné získat hotely a vozidla při příjezdu. Takže je lepší rezervovat předem za nominální cenu; abych byl přesný, levné hotely si budou účtovat kolem 1000 až 3000 Rs a u vozidel je to 3000 Rs za den. Upozorňujeme, že Bhútán je jednou z úžasných zahraničních destinací, které může každý Ind navštívit bez víz s vaším indickým pasem.

Bhútán

Bhútánská turistická destinace Image Credit: indiaodysseytours

Jak mám nosit peníze?: Noste hotovost pouze při cestování v Bhútánu na krátkou návštěvu.

Je těžké najít bankomaty, které podporují VISA nebo Mastercard. Kreditní nebo debetní karty vydané v Indii neplatí pro platby v cizí měně v Nepálu a Bhútánu.

Pro indické státní příslušníky nemusíte směňovat do bhútánské měny, tj. Ngultrum. V Bhútánu jsou všude akceptovány měny indických rupií.

Námět k zamyšlení: V hlavním městě jsou k dispozici různé druhy kuchyní.

V Thimphu najdete různé restaurace, které můžete prozkoumat a které nabízejí indická, kontinentální jídla, abychom jmenovali alespoň některé. Kdo chce ochutnat tradiční pochoutky, dejte si pozor na pálivé koření. Ema Datshi (papriky a sýr), Jasha Maroo nebo Maru (kořeněné kuře), Phaksha Paa (vepřové maso s červenými chilli), Momos (knedlíky) jsou lahodné kuchyně.

Pro kuřáky a pijáky: Je to peklo a nebe.

Moji milovaní pijáci, toto je to pravé místo pro vás. Hospody a bary najdete každou půl míli a za rozumné ceny. Nenechte si ujít příležitost ochutnat místní vína. Navíc se můžete pobavit i s karaoke.

Kuřáci zde mohou mít těžké časy, protože Bhútán rozhodně souhlasí s tím, že „kouření škodí zdraví“; a proto je v zemi přísně zakázáno. Zahraniční návštěvníci si však s sebou mohou přinést maximálně 300 cigaret, ale je zde podmínka, že mohou kouřit pouze na soukromých místech.

Jedna z turistických destinací v Bhútánu

Punakha dzong, Bhútán Image Credit: Wikipedia

Lidé z Bhútánu: Milující klid a mír.

Bhútánci jsou ti nejveselejší lidé, jaké můžete najít; není pochyb o tom, že je to nejšťastnější místo na zemi. Lidé jsou zde velmi nápomocní a pohostinní. Za zmínku stojí, že jsou velmi disciplinovaní a mají ve zvyku přísně dodržovat dopravní předpisy.

Jazyky, kterými se mluví v Bhútánu: Dzongkha, oficiální jazyk Bhútánu

Dzongkha mluví v Bhútánu více než půl milionu lidí. Nepálština a angličtina se také běžně používají pro dokumentaci. Hindština je další jazyk, kterým se zde běžně mluví kvůli velkému objemu obchodu a obchodu s Indií a obrovskému počtu indických návštěvníků.

Jedna z turistických destinací v Bhútánu

Národní park Jigme singye wangchuck v Bhútánu Kredit snímku: Wikipedia

Místa k návštěvě: Bhútán je známý svými kláštery, pevnostmi (neboli dzongy) a velkolepou krajinou.

S jeho malebnou krajinou a architekturou si možná zamilujete všechna místa zde v Bhútánu.

Zde je seznam hlavních památek, které vás mohou nalákat: THIMPHU, PARO, PUNAKHA, TRONGSA, JAKAR, PHOBJIKHA, WANGDUE PHODRANG a NÁRODNÍ PARK JIGME DORJI.

Doufám, že byste měli zvážit, zda se jednou za život stanete svědky krásných přírodních zázraků.

Příjemnou cestu!

Source by Sapam Singh

Napsat komentář