Právě si prohlížíte 10 turistických míst v Indii, která musíte navštívit, abyste měli zážitek, který vám změní život

10 turistických míst v Indii, která musíte navštívit, abyste měli zážitek, který vám změní život

Pokud rádi cestujete, máte štěstí, že žijete v Indii. Země různých geografických rozdělení a kultury, každým směrem, kterým se vydáte, narazíte na úžasné místo se zajímavým příběhem.

Máte-li malebnou krajinu neuvěřitelného východu, v pouštích na západě se odehrává změť barev. Od majestátních Himalájí na severu až po špičky pobřeží na jihu Díky spoustě turistických míst v Indii můžete svou toulku snadno vyléčit.

Zde jsou turistická místa, která musíte v Indii navštívit, která byste měli přidat do svého seznamu, abyste měli nejlepší cestovatelský zážitek ve svém životě:

1. Mcleodganj:

Mcleodganj je nesporně jednou z nejkrásnějších horských stanic v Indii. Probuďte se s nádherným výhledem na vznešené pohoří Dhauladhar z vašeho okna. Vydejte se na výlet do Triundu a kempujte se svými přáteli pod miliardou hvězd. Slavný klášter Namgyal je místo, kde můžete hledat spiritualitu. Narazíte na malou, útulnou kavárnu v horách Mcleodganj, která vám nabídne nejen světoznámou kuchyni, ale také klidné výhledy do přírody.

2. Leh Ladakh:

Najděte mi cestovatele, který nemá Ladakh na seznamu. Neúrodná krása regionu vás nechá oněmělý a uchvácený. Známý pro svou jasnou oblohu a úžasnou krajinu, existuje nespočet dobrodružných aktivit, kterých se můžete zúčastnit. Vydejte se na rafting v tryskajících vodách řeky Zanskar nebo se vydejte na stezku do údolí Markha. Narazíte nejen na fascinující výhledy, ale také na jedinečné kultury Ladaku.

3. Kasol:

Až si uděláte výlet do Kasolu, poděkujete sami sobě. Vznešené pohoří Pir Panjal, zdobené borovicemi a členité malými bílými vodopády, vypadají jako pohlednice. Vydejte se na výlet až do údolí Kheerganga a ponořte se do vod horkého přírodního pramene, zážitek, který si budete pamatovat na celý život. Zamilovat si přírodu vám nezabere čas.

4. Rann of Kutch:

Bílé pouště Kutche vás prostě nechají omámit. Během festivalu Kutch to vypadá, jako by někdo na bílé plátno hodil pestré barvy. Kempování v bílé poušti s gaziliónem hvězd, které nad vámi září, je opravdu neskutečný zážitek. Tato země nikoho je jedním z nejlepších turistických míst v Indii.

5. Fakturace Bird:

Pokud chcete létat jako pták, měli byste cestovat Bir Billing, protože je to hlavní město paraglidingu v Indii. Ve skutečnosti je to druhé nejvýše položené místo pro paragliding na světě. 15minutový let vám poskytne pohled z ptačí perspektivy. V Biru je spousta dobrodružných aktivit, které si můžete dopřát, jako je cyklistika, kempování a pěší turistika. Je to místo, které musí navštívit všichni příznivci dobrodružství.

6. Rishikesh:

Rishikesh, známý jako hlavní město jógy v Indii, je oblíbenou turistickou destinací po celém světě. Vydejte se na rafting na rychle tekoucích vodách Gangy nebo skočte z útesu a rozprouďte adrenalin v žilách. Pokud jste byli fanouškem, můžete také navštívit The Beatles Ashram. Je to idylická destinace pro sólové cestovatele nebo skupinu přátel.

7. Shimla:

Existuje důvod, proč je Shimla známá jako královna kopců, a to je podmanivá krása horské stanice. Místo je vždy po celý rok plné turistů. Pokud je v zimě lákadlem sněžení, v létě je to zelenající se krajina. Udělejte si večerní procházku po slavném Ridge a navštivte Indian Institute of Advanced Studies, který vás vezme zpět v čase.

8. Udaipur:

Město jezer je známé jako Benátky východu díky množství ohromujících jezer, které má. Udaipur, slavná destinace pro cestování a turistiku, vám poskytne milostivý luxusní zážitek. Díky různým odstínům rádžasthánské kultury opravdu vyniká. Večeře při svíčkách se západem slunce nad jezerem je opravdu bujarým zážitkem.

9. Auli:

Auli, známé jako „Indické Švýcarsko“, je jednou z nejkrásnějších horských stanic v Indii. Louky v Auli vás po celé léto přivítají chladivým vánkem. Tato destinace, obklopená pozoruhodnými himálajskými vrcholy, je známá zimním lyžováním. Odtud začíná řada himálajských treků. Strhujících pohledů kolem sebe nebudete mít dost.

10. Údolí květin:

Údolí květin v Uttarakhand je jedním z nejkrásnějších treků, jaké kdy ve svém životě podniknete. Údolí kvete tisíci různými druhy květin, což z něj dělá ráj na zemi. Zastavte se u Hemkund Sahib, svaté svatyně Sikhů a Hindů. Uhrančivá kulisa svatyně vás uchvátí.

Source by Rahul Tiwari

Napsat komentář