Právě si prohlížíte Male, Maledivy – nezapomeňte navštívit toto vzrušující hlavní město

Male, Maledivy – nezapomeňte navštívit toto vzrušující hlavní město

Male je hlavním městem Malediv, ale bohužel většina návštěvníků těchto krásných ostrovů ho prostě považuje za tranzitní bod, kterým procházejí na cestě do jejich letoviska.

Male je ostrov sám o sobě, a přestože je dost malý na to, abyste ho obešli za něco málo přes hodinu, je plný zajímavých památek a věcí, které můžete dělat.

Pokud plánujete dovolenou na Maledivy, určitě se zeptejte, zda váš resort pořádá jednodenní výlety do Male. Zde jsou některé z věcí, které budete moci během návštěvy hlavního města vidět.

  • Hukuru Miskiiy je starobylá mešita, jejíž historie sahá až do 50. let 17. století; je to jedna z největších staveb ve městě a rozhodně stojí za návštěvu.
  • Národní muzeum vystavuje artefakty, které kdysi vlastnili sultánové v zemi, od oblečení po zbraně.
  • Muleeaage byl původně postaven jako palác, ale v průběhu let byl používán jako prezidentská rezidence.
  • Pokud rádi nakupujete, pak zamiřte do Chandanee Magu a Orchid Magu, kde najdete shluky zajímavých obchodů se suvenýry a kavárny, kde můžete posedět a sledovat svět kolem.
  • Milovníci sportu by se měli vydat na Národní stadion a sledovat fotbal nebo kriket.
  • Pokud na své jednodenní cestě začnete mít hlad, v Malé je mnoho čajoven nabízejících lehké občerstvení (hedhikaa) a nealkoholické nápoje.
  • Možná byste raději strávili pár dní prohlídkou hlavního města Malediv. Existuje mnoho hotelů a penzionů, ze kterých si můžete vybrat a měli byste být schopni najít něco ve vaší cenové relaci. Večeře si můžete vychutnat v jedné z mnoha restaurací, které podávají kuchyni od thajské a indické po americkou a italskou.

    Source by Caitlyn Howells

    Napsat komentář