Právě si prohlížíte Průvodce po italské Latisaně

Průvodce po italské Latisaně

Hledáte dovolenou mimo vyšlapané cesty, ale přesto zdůrazňujete vše, co turisté milují? Navštivte Latisanu v Itálii a ponořte se do kultury každodenní italštiny!

Ubytujte se v malebném Agriturismo Albafiorita, statku z 19. století s tradičně zařízenými pokoji a soukromými lázněmi, který sousedí s prosperující vinicí. Vychutnejte si snídani ve stínu šustícího listí a vychutnejte si bujaré kvetoucí květiny, zelenající se popínavé liány, svěží trávu a výhled na vinice. Zaměstnanci mluví anglicky a mohou vás nasměrovat na další nezapomenutelný zážitek.

Jak lépe strávit den než zábavou na slunci! Krásné pláže laguny Marano jsou od Latisany ve městě Lignana vzdáleny pouhých 13 mil jízdy. Udělejte si procházku po dlouhé, široké pláži s teplými vlnami, které vám klepou na nohy. Vydejte se do mělké čisté vody a hledejte mušle a malé mořské živočichy. V nedalekém rákosí hledejte husy, labutě, volavky, rybáky a další. Oblast má dvě přírodní rezervace, které se snoubí s místními divokými zvířaty, ptáky a mořskými tvory. Navštivte tradiční „casoni“, chatky z rákosových svazků s ohništěmi uprostřed, které by rybáři postavili jako úkryt mezi výlety nebo jako trvalé obydlí. Několik z nich bylo přeměněno na veřejné kajuty používané k výuce návštěvníků tradičních způsobů života. Prožijte nezapomenutelný den vychutnáváním typických pokrmů z mořských plodů, jako je „sarde al saor“ a popíjením místních vín.

Pro ty, kteří se zajímají o literaturu a historii, se určitě podívejte do Parco Hemingway, malého parku s divadlem uprostřed pojmenovaného na počest (nějakého odhadu?) slavného amerického romanopisce Ernesta Hemingwaye. Byl nadšený z této oblasti a když tam žil, byl inspirován k napsání „Přes řeku a do stromů“, odkazující na řeku Tagliamento a hraničící borový les. V parku lze nalézt nástěnky, fotografie a písemné popisy o Hemingwayovi, jeho životě, práci a lásce k této oblasti.

Pokud hledáte trochu starší historii, jeďte na východ z Latisany asi 45 minut do Aquileia, domova jednoho z nejúplnějších nevykopaných římských nalezišť v Evropě. Kolonizováno v roce 181 př. n. l. bylo druhé po Římě co do velikosti a bohatství. Později se stala jednou z největších a nejvýznamnějších křesťanských diecézí v Evropě. Nachází se zde bazilika postavená v roce 1031 patriarchou Poppo a přestavěná v roce 1379 patriarchou Marquardem. Můžete si zakoupit komentované prohlídky zříceniny nebo se jen tak toulat na vlastní pěst a užít si pocit, že stojíte tam, kde stálo tolik starých Římanů.

Cestou do místního vinařství Lorenzonetto cav si prohlédněte různé restaurace, které se nacházejí hned po cestě od hotelu, kde se podává místní příchuť Friuli. Guido. Toto rodinné vinařství, které je domovem jednoho ze 100 nejlepších vín roku 2013, dodržuje staré tradice a dodržuje moderní hygienická opatření. Vinice leží v oblasti, kde se vinná réva pěstuje již od 15. století. Přijďte si užít každodenní ochutnávky vín a prohlédnout si vinný sklípek, koupit si láhev svého oblíbeného nebo celé pouzdro!

To je jen ochutnávka z mnoha různých vzrušujících aktivit, které si můžete užít v této malé oblasti severní Itálie. Ponořte se do krásy italského venkova a ponořte se do kultury starověku. Už nikdy nebudete stejní!

Je to fantastická destinace při cestování po Itálii.

Source by Stephen A Schreck

Napsat komentář