Právě si prohlížíte Zjistěte něco o Bali před návštěvou

Zjistěte něco o Bali před návštěvou

Chcete navštívit místo, na které nikdy v životě nezapomenete? Pokud ano, ostrov Bali v Indonésii je perfektní turistickou destinací. Jedna věc, která dělá Bali populární, jsou stovky ostrovů, se kterými je spojeno. Kromě několika ostrovů a pláží se Bali pravidelně řadí mezi deset nejlepších destinací pro tropickou dovolenou na světě kvůli svým talentovaným, klidným a pohostinným lidem.

Balijská populace

Po celém ostrově, včetně menších ostrovů Nusa Ceningan, Nusa Lembongan, Menjangan a Serangan, jsou roztroušeny více než tři miliony Balijců. Velké množství Balijců vyznává hinduistické náboženství. Existují však lidé, kteří se na Bali stále usazují z nedalekých ostrovů Jáva a Lombok, kteří nejsou hinduisté. Největší populace, asi tři sta sedmdesát tisíc lidí, žije v hlavním městě Denpasaru.

Balijský životní styl

Pokud máte rádi umění, toto souostroví má spoustu řezbářů, hrnčířů, stříbrníků, tradičních tanečníků a malířů. Je možné, že vás uchvátí cokoliv, co souvisí s farmařením. Balijský životní styl se skládá hlavně z pěstování rýže. Obchodování, rybaření a umění/řemeslo jsou na druhém místě. Společenskou strukturu tvoří mnoho vesnic. Lidé z Bali dělají věci vzájemně, včetně chrámových obřadů, svateb a kremačních pohřbů. Protože si chcete užít spoustu zábavy, měli byste navštívit některý z komunitních festivalů kreativního umění organizovaných Banjarem a místní vládou.

Kdo může navštívit?

Bali se také nazývá Ostrov bohů a je ideálním místem pro svatební zásnuby, svatby a líbánky. Je také ideální pro rodiny s velkými nebo malými dětmi. Pro každého, kdo navštíví ostrov, je něco skvělého.

Přeprava

Island of the Gods se nachází asi dvě hodiny letu od Singapuru a je snadno dostupný přes mezinárodní letiště v Denpasaru. Toto letiště se může pochlubit mnoha přímými lety do az USA, Asie, Evropy a Austrálie. Některé lety vedou přes Jakartu, hlavní město země, a existuje mnoho vnitrostátních letů. Příjezd a cestování nebude problém, i když Bali navštívíte poprvé. Letenky lze snadno rezervovat online. I tak musíte najít letové řády Denpasaru spíše než lety na Bali, protože Denpasar je hlavním městem. Pokud dáváte přednost plavbě po moři, na Bali je mnoho zastávek výletních lodí, stejně jako osobní trajekty z ostrovů Jáva a Lombok. Při cestování po zemi se jako hlavní způsob dopravy používají vozidla.

Kde zůstat

Bali je rozmanité a složité a může být poněkud nepředvídatelné, když jste tu poprvé. I tak má ostrov pro turisty mnoho nájemních vil, ve kterých můžete velmi rychle najít ubytování. Luxusní plážová letoviska, hotely a vily k pronájmu jsou všude a pravděpodobně byste si měli vybrat jedno na základě svého rozpočtu, délky návštěvy a toho, s kým jste. Pokud chcete strávit několik týdnů na ostrově bohů se svou ženou a dětmi, možná nejlepším ubytovacím zařízením je vila k pronájmu. Bude mít plně lakovanou kuchyň, více než dvě koupelny a ložnice a venkovní zařízení, jako je bazén, sportovní hřiště, parkoviště a upravená zahrada.

Source by Stephen Abbott

Napsat komentář