Právě si prohlížíte Top deset míst k návštěvě v Asii

Top deset míst k návštěvě v Asii

Člověk, který zná i základy světové geografie, si musí být vědom vznešenosti a dominance, kterou má Asie nad ostatními kontinenty. Důvodem převahy Asie není jen skutečnost, že je největší ze všech kontinentů na světě, ale je také domovem rozmanitých kultur, zvyků, tradic, etnik a způsobů života. To je důvod, proč je pro klusáka zeměkoule návštěva tohoto neuvěřitelného kontinentu a poznávání všech jeho kultur nutností. Vzhledem k tomu, že není možné navštívit celý kontinent kvůli jeho obrovské velikosti, měli by turisté zvážit deset nejlepších míst v Asii.

Problém je v tom, že s tolika místy, ze kterých si můžete vybrat, je vždy těžké vybrat pro samotné turisty deset nejlepších míst k návštěvě v Asii. Zde je seznam míst, která byste měli vzít v úvahu při vytváření asijského itineráře:

1. Nepál, kde sídlí majestátní Mount Everest – Domov největšího hornatého vrcholu na světě, vidět Mount Everest je snem většiny z nás. I když nejste horolezci, můžete se vydat do Káthmándú a už z dálky vidět tento majestátní vrchol tyčící se nad obzorem.

2. Indie, kde stojí Tádž Mahal se svou majestátností a slávou – I když je Indie sama o sobě mini kontinentem, výlet do Asie by zůstal neúplný, aniž byste viděli podivuhodný Tádž Mahal v indické Agře. Nejen, že je to mistrovské architektonické dílo, ale je také oknem do bohaté historie Indie za vlády Mughalských císařů a také patří mezi deset nejlepších míst k návštěvě v Asii.

3. Čína, kam vás láká Velká zeď – Čína se jako druhá největší země na světě a země, která v průběhu let rychle rozvíjí, stala oblíbenou turistickou destinací. Vzhledem k tomu, že Velká čínská zeď vítá turisty směrem k historii země, místa jako náměstí Nebeského klidu a Zakázané město rozhodně stojí za návštěvu.

4. Malajsie, kde se snoubí příroda a modernismus – Malajsie je nejen požehnána těmi nejkrásnějšími plážemi, kopci a dalšími místy pro milovníky přírody, ale je také skutečnou tváří moderní Asie.

5. Pákistán, kde historie a příroda ukazují svou pravou tvář – Přestože není považována za jednu z nejbezpečnějších zemí pro cestování, bohatá historie Pákistánu sahá do staletí a pozůstatky lze nalézt v řadě měst. Zatímco Lahore, Taxilla, Moen Jo Daro a Harappa představují okno do jeho historie, severní oblasti jsou lahůdkou pro milovníky přírody. K-2, druhý největší vrchol na světě, je také přítomen v Pákistánu.

6. Turecko, kde ožívá staletí stará historie – Turecko, které se nachází na hranici Asie a Evropy, dává nahlédnout do islámské historie se svou krásnou architekturou a muzei plnými četných artefaktů.

7. Thajsko, kde se spiritualita snoubí s přírodní krásou – Thajsko je nejlepším místem, kde se můžete dozvědět o buddhistické mytologii a víře, s některými z nejkrásnějších a nejúžasnějších chrámů přítomných v zemi. Země je také bohatá na přírodní krásy se svými majestátními plážemi a sloními farmami a právem se řadí mezi deset nejlepších míst k návštěvě v Asii.

8. Dubaj, kde poušť dýchá životem – Dubaj, domov nespočtu architektonických zázraků moderní doby, se stala jednou z nejoblíbenějších turistických destinací. Požehnání slunečnou, teplou pláží a tropickým počasím, turisté rádi navštěvují tuto zemi, která spadá pod SAE.

9. Singapur, kde se projevuje vyspělý svět – Singapur představuje tvář progresivní a moderní Asie a je zemí, kde najdete všechny prvky vysokého standardu bydlení v kombinaci.

10. Hongkong, kde se Disneyland setkává s Asií – Hongkong je domovem vlastního asijského Disneylandu a úžasnou turistickou atrakcí pro lidi z celého světa.

Source by Tyler Andersons

Napsat komentář